Nieuws

25 apr 2019

Eén jaar Duurzaam Doen

Eén jaar na de ondertekening van het manifest Duurzaam Doen door negen reformatorische scholen, is de balans opgemaakt.

Lees meer
Duurzaam Doen
23 apr 2019

Duurzame fles

Kees Codée, manager facilitair bedrijf Driestar Educatief, deelt een paar tips uit de interne Whatsapp groep over duurzame onderwerpen. De eerste tip is een duurzame vervanging van plastic waterflesjes.

Lees meer
Natural Bottle.jpg
18 apr 2019

Gedragsborden Calvijn College voor schoner Krabbendijke

Burgemeester Van Egmond van Reimerswaal onthulde dinsdag in Krabbendijke ”gedragsborden”. Die wijzen inwoners erop dat zwerfafval niet in het dorp thuishoort. Scholieren van het Calvijn College hadden ze ontworpen.

Lees meer
Krabbendieke.jpg
18 apr 2019

Grootse duurzaamheidschallenge op komst

Negen reformatorische scholen slaan hun handen ineen. Er komt een duurzaamheidwedstrijd waaraan alle refoscholieren en -studenten kunnen meedoen. In maart 2020 staat de finale van de challenge gepland. „Het moet groots worden. En het beste idee krijgt een startbudget.”

Lees meer
Duurzaamheids challenge scholen.jpg
15 apr 2019

Ruim 40 kilo in de kliko!

Dat is wat we per persoon jaarlijks in de kliko gooien aan levensmiddelen, dat is maar liefst een derde van al het geproduceerde voedsel in ons land. De consument is de grootste verspiller, gevolgd door supermarkten. Ouderen die de oorlog hebben meegemaakt gooien veel minder weg dan jongeren.

Lees meer
Foto Kliko.jpg
01 apr 2019

Studenten zien brood in multibox

Op hun school slingerden overal plastic (boterham)zakjes rond, een doorn in het oog van elf studenten van de opleiding Managementassistent van het Hoornbeeck College. Daar moest een oplossing voor zijn, toch? De dames zagen wel brood in een minionderneming: Impresa werd geboren.

Lees meer
multibox
27 mrt 2019

Zuinig printen met Ecofont!

Tip van Jelle de Boer van de Pieter Zandt scholengemeenschap: download het Ecofont. Beter voor het milieu en voor de portemonnee: je bespaart tot 50% op de inkt omdat de letters slimme 'gaatjes' bevatten.
Lees meer
Ecofont.jpg
19 mrt 2019

Klimaatnieuws? Laat van je horen!

Het was even stil rond de beweging Duurzaam Doen, maar inmiddels staat een team klaar om mooie, positieve en kansrijke initiatieven te delen. Website, social media, magazine...

Lees meer
klimaatnieuws oproep
10 jan 2019

Column Prof. Dr. A. Huijgen:

"Je kunt beter zuinig zijn op wat opraakt. Dan houden we het met elkaar langer vol, en kunnen we het bestaan van de mensheid op deze planeet rekken".

Lees meer
Arnold-Huijgen

205