Nieuws

24 mei 2019

WaterSpaarders

Lesmateriaal voor groep 3/4, 5/6 en 7/8

Via het programma WaterSpaarders leren leerlingen over het effect van ons menselijk gedrag en de gevolgen van het broeikaseffect op de natuur.

Lees meer
Waterflessen.jpg
21 mei 2019

Win een gadget

Donderdag 23 mei is het Fiets-naar-je-school dag! We dagen iedereen uit om mee te doen, weer of geen weer. Win een leuke gadget!

Lees meer
Foto Fiets.jpg
17 mei 2019

Afval en kunst

Zie hier een originele manier om met afval om te gaan: de bekende kunstenaar Damien Hirst verzamelde voor dit sculptuur ziekenhuisafval in een glazen container. Het gaat om alledaagse producten die niet gebruikt zijn, Hirst heeft ze zo verfrommeld om ze er als afval uit te laten zien.

Lees meer
Damien Hirst
14 mei 2019

Fiets-naar-je-school dag!

DV donderdag 23 mei is het weer de landelijke Fiets-naar-je-werk dag! Duurzaam Doen is natuurlijk voorstander van deze milieuvriendelijke manier van vervoer. Daarom maken wij er de fiets-naar-je-school dag van!

Lees meer
IMG_1284.JPG
10 mei 2019

Duurzame producten voor een schonere schepping

Wil jij de wasbal testen (waarmee je een jaar lang kunt wassen!) of ben je op zoek naar persoonlijke verzorging zonder troep? De webshop June-goodies.nl heeft een mooi aanbod met natuurlijke en 

afvalvrije producten.

Lees meer
210-wash-linen.jpg
06 mei 2019

Fiets-naar-je-school dag!

DV donderdag 23 mei is het weer de landelijke Fiets-naar-je-werk dag! 

Lees meer
IMG_1285.JPG
29 apr 2019

Driestar doet duurzaam

In het kader van duurzaamheid organiseerde de duurzaamheidscommissie van Driestar hogeschool onlangs een kledingruil: Swap, don't shop is het motto.

Lees meer
kledingruil2.jpg
25 apr 2019

Eén jaar Duurzaam Doen

Eén jaar na de ondertekening van het manifest Duurzaam Doen door negen reformatorische scholen, is de balans opgemaakt.

Lees meer
Duurzaam Doen
23 apr 2019

Duurzame fles

Kees Codée, manager facilitair bedrijf Driestar Educatief, deelt een paar tips uit de interne Whatsapp groep over duurzame onderwerpen. De eerste tip is een duurzame vervanging van plastic waterflesjes.

Lees meer
Natural Bottle.jpg
18 apr 2019

Gedragsborden Calvijn College voor schoner Krabbendijke

Burgemeester Van Egmond van Reimerswaal onthulde dinsdag in Krabbendijke ”gedragsborden”. Die wijzen inwoners erop dat zwerfafval niet in het dorp thuishoort. Scholieren van het Calvijn College hadden ze ontworpen.

Lees meer
Krabbendieke.jpg
18 apr 2019

Grootse duurzaamheidschallenge op komst

Negen reformatorische scholen slaan hun handen ineen. Er komt een duurzaamheidwedstrijd waaraan alle refoscholieren en -studenten kunnen meedoen. In maart 2020 staat de finale van de challenge gepland. „Het moet groots worden. En het beste idee krijgt een startbudget.”

Lees meer
Duurzaamheids challenge scholen.jpg
15 apr 2019

Ruim 40 kilo in de kliko!

Dat is wat we per persoon jaarlijks in de kliko gooien aan levensmiddelen, dat is maar liefst een derde van al het geproduceerde voedsel in ons land. De consument is de grootste verspiller, gevolgd door supermarkten. Ouderen die de oorlog hebben meegemaakt gooien veel minder weg dan jongeren.

Lees meer
Foto Kliko.jpg

205