Driestar doet duurzaam

29 apr 2019

kledingruil2.jpg

Driestar doet duurzaam

In het kader van duurzaamheid organiseerde de duurzaamheidscommissie van Driestar hogeschool onlangs een kledingruil: Swap, don't shop is het motto.

Rokjes, jurkjes, shirtjes, truitjes. Alles voor een habbekrats. Er is uitverkoop van tweedehandskleding op @Driestaredu hogeschool. Voor een schoolopdracht organiseerden pabostudenten een kledingruil als een duurzame actie die nog een goed doel dient ook. Met hun actie vragen de studenten aandacht voor de arbeidsomstandigheden waaronder veel kleding in ontwikkelingslanden wordt gemaakt.

 

In de studentenliving van Driestar hogeschool in Gouda staan twee rijen tafels opgesteld met stapels shirts, rokken en blouses. Verder liggen er een verdwaalde pyjama, een exotisch gekleurde zwembroek en een wollen sjaal. Aan een paar kapstokken hangen de jurkjes. Onder een tafel staat nog een tiental paar schoenen. De prijslijst is kort en krachtig: schoeisel gaat weg voor 5 euro, een jurkje doet 3 euro, rokjes kosten 2 euro en de shirtjes wisselen voor maar 1 euro van eigenaar. Als je als student kleding inleverde, mag je gratis iets voor een nieuwe outfit uitkiezen. Er werden ruim 700 kledingstukken ingeleverd. De opbrengst, ruim 200 euro en de kleding die over was, ging naar christelijke ontwikkelingsorganisatie Woord en Daad.

#driestar #kledingbeurs


205