Inkoopcollectief Energie Voor Scholen

11 jul 2019

ethan-weil-350019

Inkoopcollectief Energie Voor Scholen

Vereniging VOS/ABB biedt scholen de mogelijkheid het energieverbruik te vergroenen. Dat kan via het inkoopcollectief Energie Voor Scholen, waarbij uw organisatie mogelijk al is aangesloten. De meerkosten zijn beperkt, het positieve effect op het milieu is groot.

Begin dit jaar was er een Greenpeace-campagne om het energiegebruik van scholen te vergroenen. Ruim 3.000 docenten, ouders en leerlingen gaven toen aan duurzaamheid belangrijk te vinden. VOS/ABB en de andere profielorganisaties, zoals Verus, vinden dat ook en bieden u daarom via Energie Voor Scholen de mogelijkheid om groene energie in te kopen.

Natuurlijk moet het wel betaalbaar blijven. Tijdens informatiebijeenkomsten van Energie Voor Scholen kwam naar voren dat een maximale meerprijs van 3 tot 4% op de totale energierekening nog als acceptabel wordt gezien. Ons aanbod blijft binnen die marges.

U kunt vrijblijvend kiezen uit drie mogelijkheden om uw energiegebruik te vergroenen:

  • Europese windenergie
  • Nederlandse windenergie
  • Vergroening van aardgas

Het verschil tussen Europese en Nederlandse windenergie is de prijs. Europese windenergie is goedkoper. Dat komt doordat er meer windmolens in Europa staan dan alleen in Nederland. Ook is er relatief veel vraag naar windenergie uit Nederland.

Energie Voor Scholen werkt met groencertificaten van CertiQ, dat hiervoor is aangewezen door de overheid. Deze certificaten heten Garanties van Oorsprong. Ze zijn in Nederland het enige geldige bewijs dat energie echt duurzaam is opgewekt. Bijvoorbeeld met windmolens. Aardgas kunt u vergroenen met een Gold Standard-certificaat. Dat is een keurmerk voor klimaatcompensatie via kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. Deze lokale projecten zorgen voor CO2-vermindering. Climex is de organisatie waarmee Energie Voor Scholen, na gedegen onderzoek, een overeenkomst heeft gesloten. Climex is een leidende speler in de markt voor energiecertificaten en is geaccrediteerd door CertiQ. Ga voor meer informatie naar climex.com en www.certiq.nl.

Geïnteresseerd?

Na het inloggen met uw klantnummer op www.energievoorscholen.nl vindt u meer informatie onder het kopje ‘vergroenen’. Daar kunt u uw keuze kenbaar maken. Natuurlijk kunt u ook geheel vrijblijvend eerst een offerte opvragen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw energiegebruik te vergroenen? Neem dan contact op met Karin Michgels van Hellemans Consultancy (dat Energie Voor Scholen uitvoert) via het telefoonnummer 030 225 5010 of 06 2369 0288, of per e-mail aan: michgels@hellemansconsultancy.nl

Maakt u nog geen gebruik van Energie voor Scholen? Dan is het wellicht interessant om de mogelijke kostenbesparing die dit kan opleveren te laten berekenen door Hellemans Consultancy. Ook daarvoor kunt u contact opnemen met Karin Michgels.

Heeft u algemene vragen over Energie Voor Scholen en de samenwerking van VOS/ABB met Hellemans Consultancy? Bel of mail dan met Ron van der Raaij van VOS/ABB: 06-53733449, rvanderraaij@vosabb.nl.


205