Pieter Zandt grote winnaar Duurzaam Doen Challenge 2020

30 jun 2020

DSC09194

Pieter Zandt grote winaar Duurzaam Doen Challenge 2020

De Pieter Zandt scholengemeenschap is de grote winnaar geworden van de Duurzaam Doen Challenge 2020 in het reformatorisch onderwijs.

In drie categorieën wisten leerlingen van de Pieter Zandt de hoofdprijs van 1000 euro in de wacht te slepen. De locatie IJsselmuiden met Groendak (onderbouw VMBO), Staphorst met de verdere verduurzaming van de elektrische auto (onderbouw HAVO/VWO) en Kampen met het bewustwordingsspel Ticket for the Future. Bij het MBO won EcoBirds van Hoornbeeck Rotterdam. Ze ontwikkelden een vogelhuisje voor mezen, een vogel die dol is op de eikenprocessierups.

De digitale finale werd woensdag via Teams aangestuurd vanuit Driestar hogeschool in Gouda. Ieder team hield een presentatie vanuit de eigen locatie of stuurde van te voren een videoclip in. De jury lette bij de presentaties van de ideeën op relevantie, effectiviteit, innovatie en uitvoerbaarheid.

'Duurzaam Doen!' is een initiatief van het reformatorisch onderwijs (VO, MBO en HBO) om werk te maken van duurzaamheid. Het doel is om, allereerst binnen het onderwijs, een beweging tot stand te brengen. Tijdens de (jaarlijkse) Duurzaam Doen Challenge presenteren leerlingen en studenten hun ideeën voor Duurzaam Doen.

De winnaars van de Duurzaam Doen Challenge 2020 op een rij:

Onderbouw VMBO               Groendak                              Pieter Zandt IJsselmuiden

Onderbouw HAVO/VWO      Elektrische auto                   Pieter Zandt Staphorst

Bovenbouw VMBO             Vergroening school            Gomarus Gorinchem

Bovenbouw HAVO/VWO   Ticket for the Future           Pieter Zandt Kampen

MBO                                      EcoBirds                               Hoornbeeck Rotterdam

HBO                                       Les basisschool 3G            Driestar hogeschool Gouda

Meer informatie: Riekelt Pasterkamp, tel 06 47075306


205