Ruim 40 kilo in de kliko!

15 apr 2019

Foto Kliko.jpg

Ruim 40 kilo in de kliko!

Dat is wat we per persoon jaarlijks in de kliko gooien aan levensmiddelen, dat is maar liefst een derde van al het geproduceerde voedsel in ons land. De consument is de grootste verspiller, gevolgd door supermarkten. Ouderen die de oorlog hebben meegemaakt gooien veel minder weg dan jongeren.

Als we met zijn allen wat beter inkopen, zijn we al een eind op de goede weg. Overgebleven eten is in de koelkast vaak nog een paar dagen houdbaar en kun je meestal ook goed invriezen. De supermarkten dragen ook hun steentje bij door producten die dichtbij de houdbaarheidsdatum zitten in de aanbieding te doen.

Wie de tips van het voedingscentrum hieronder volgt, zal zien dat weggooien tot het verleden behoort. Zelf nog een goede tip? Laat het ons weten op nieuws@duurzaam-doen.nl!

  1. Check je voorraadkast, koelkast en vriezer voordat je boodschappen doet.
  2. Maak een planning en boodschappenlijstje.
  3. Kook op maat.
  4. Bewaar eten op de juiste plek.
  5. Zet je koelkast op 4 °C.
  6. Let op de houdbaarheid.
  7. Haal meer uit restjes en kliekjes.

205