CC Middelburg bijna klaar (4).jpg

Vernieuwd schoolgebouw voor Calvijn College Middelburg

In het achterliggende schooljaar is een vrijwel geheel nieuw pand verrezen voor het Calvijn College in Middelburg. Een energieneutraal gebouw dat qua inrichting naadloos aansluit bij de onderwijsvisie van de school. Op D.V. woensdag 21 augustus vond de opening plaats voor leerlingen en op woensdag 18 september is de officiële opening met open huis.

Het Calvijn College heeft zorgvuldig omgaan met de schepping hoog in het vaandel. In het nieuwe gebouw zijn verschillende energiebesparende maatregelen opgenomen zoals een WKO-installatie voor opslag van kou in de winter en warmte in de zomer. Deze worden respectievelijk gebruikt voor koeling en verwarming. Dit levert bijna 100% besparing op het gasverbruik op. Ook is er een ruimtethermostaat en CO2 opnemer, waardoor alleen geventileerd en verwarmd wordt als er iemand aanwezig is. Samen met een warmte terugwinsysteem, led-verlichting en 457 zonnepanelen zorgen deze maatregelen voor een energieneutraal gebouw.

Hoogtepunt in het gebouw is het ronde hart van de school. Hier komen alle elementen samen en heb je overzicht over wat er in het gebouw gebeurt. De glaspartijen in het dak van de aula geven zicht op de hemel. Locatiedirecteur Gerrit Terlouw: “Dat symboliseert onze afhankelijkheid van God en ook dat we op Hem gericht moeten zijn.”
 


205